Jump to content
ceyda_20

iki msp430 arasında bluetooth veri akışı

Önerilen İletiler

ceyda_20    0

lm35 ile ölçütüğüm sıcaklığı bluetooth üzerinden diğer diğer msp ye atacağım.HC 05 modülü kullanıyorum iki adet .gönderdiğim veriyi bir ekran veya seven segment üzerinde göstereceğim.internetten araştırdım ama hep ardiuno ile yapılmış birde sıcaklık ölçümü için kodu çalıştıramadım bu konuda bana yardımcı olur musunuz ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
senoleker    0

MSP'de yazdığınız ve çalışmayan kodu buraya atar mısınız?

Çalışmadı derken ne oldu?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ceyda_20    0

sıcaklık kısmını çalıştırdım teşekkürler iki msp yi haberleştireceğim bluetooth ile uart için kütüphane yüklememe gerek var mı ? teşekkürler :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ceyda_20    0

tera term de AT modunu nası aktif edebilirim deniyorum bütün herşeyi ama bir sonuca varamadım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
senoleker    0

Neyin AT modunu kastediyorsunuz? HC05'in AT modunu mu?

HC05'i bilgisayara nasıl bağladınız? TTL ile mi?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ceyda_20    0

evet hc 05 i msp ile bilgisayara bağladık tera term programında AT gönderdiğinde OK cevabı gelmiyor bir türlü bide ardiuno ile denedim ama cevap alamıyorum

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
senoleker    0

Doğrusunu isterseniz devrenizin nasıl bir şey olduğunu kafamda canlandıramadım. Sizdeki HC05 modülü ile de çalıştığıma emin değilim. Ama geçmiş HC05 ve HC06 tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim:

Bir kere HC05'e teraterm'i Bluetooth üzerinden bağlamıyorsunuz umarım. AT komutları için, HC05'in Bluetooth tarafının bağlı olMaması gerek.

AT komutunu verdiğinizde OK gelmesi için AT'den sonra <cr><lf> (enter) göndermelisiniz ve bunlar arasında zaman geçmemeli. Yani klavyeden yazarak yaparsanız modüllerin çoğunda cevap alamazsınız. Sizdeki modül de muhtemelen böyledir. Teraterm'i kullanmadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum ama, bir yerlerinde makro tanımlama olmalı.

Bu tür işlerde kendim bir program yazmadıysam şu çok basit programı kullanıyorum:

https://hw-server.com/terminal-terminal-emulation-program-rs-232
 

Burada AT#013#010 olarak (AT<cr><lf>) diye bir makro tanımlayıp onu göndermeyi deneyin isterseniz.
 

terminal.png

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

×

Önemli Bilgilendirme

Facebook / Twitter / Google hesabınızla kolayca kaydolup cevap verebilir, soru sorabilir, istekte bulunabilirsiniz.
Devam etmeniz, forum kurallarını kabul ettiğiniz anlamına gelir.            Forum Kuralları